sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Brita-kakkua ihanaiselle Josefiinalle


Brita kakku ( tee hyvä kakku; KODIN KOKKIKOULU; Sirpa takala)

Pohja

150 g Margariinia

3 Munankeltuaista

1 Kananmuna

1½ dl Sokeria

1/4 dl Maitoa

2½ dl Vehnäjauhoja

1 tl Vanilliinisokeria

1½ tl Leivinjauhetta

Marenki

3 Munanvalkuaista

2 dl Sokeria

1 dl Mantelirouhetta

Täyte

3½ dl vispikermaa

2½ rkl sokeria

Päälle

Vadelmia, Mansikoita , Kiiviä jne jne

(ohjeessa; 2l Mansikoita 1rs Vadelmia 4Kiiviä)

1.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

2. Sulata rasva, Vaahdota keltuaiset , muna ja sokeri.

3. Lisää maito ja sulatettu rasva.

4. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää seos varoen vaahtoon.

5. Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille.

6. Vatkaa marengin valkuaisia hetki. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan, seosta yhä vatkaten. Jatka näin kunnes koko sokerimäärä on käytetty.

7. Mausta marenki mantelirouheella ja levitä marenki pohjataikinan päälle.

(Marenki on tarpeeksi vatkattua kun se ei irtoa lusikasta/kulhosta vaikka sen kääntäisi väärinpäin)

8. Paista 175c uunin keskitasolla 15-20min. Jäähdytä kakku.

9.Vispaa täytteeseen tuleva kerma ja mausta se sokerilla.

10. Puolita kakkulevyja aseta ensimmäinen levy tarjoiluadille. Päällystä se kakkulevy kermavaahdolla. Nosta päälle toinen levy ja koristele se marjoin ja hedelmin.

(Itse pistin sekä kermavaahtoa että marjoja molemmille levyille)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti